Meidän Ikea ideat | SELKEÄSTI KAUNISTA

Meidän Ikea ideat


Ikea onkin monen suomalaisen vakiintunut huonekalu ostospaikka. Ikea mielletään edullisesksi, ruotsalais lähtöiseksi tavrataloksi, joka valmistaa valtavia määriä tuotteita huokeista materiaaleista. Minulle Ikea on aikanaan avannut ovet sisustuksen maailmaan ja herättänyt mielenkiinnon sisustuksillisiin ratkaisuihin. Ikea tarjoaa asiakkailleen tuulahduksen skandinaavista sisustustyyliä. Vaikka Ikean tuotteet mielletään halvoiksi, on niiden suunitteluun ja muotoiluun kuitenkin käytetty aikaa. 



Meidän Ikea ideat ovat lähtöisin ensimmäisen oman kodin ajoilta, kun kaikki sisustukselliset ratkaisut pyörivät yleisten ja omaksuttujen ratkaisujen ympärillä. Vuosia sitten en ollut valmis käyttämään rahaa huonekaluihin: Miksi "tuhlata" 700-800 € nojatuoliin, jonka voi Ikeasta saada sadalla eurolla? Huonekaluissa säästeleminen johtikin suureen huonekalu ja sisustus vaihtuvuuteen, joka aiheutti omaa päänvaivaa. Edullisia, sekalaisia huonekaluja oli erittäin vaikea yhdistää toisiinsa. Myöhemmin hinnaltaan kalliimmat ja kotimaiset huonekalut rantautuivat myös meidän kotiimme ja ottivat oman paikkansa osana kestävää sisustusta.

Ikeasta ostaminen nykyisin

Vaikka valtaosa huonekaluistani ovat nykyään suomalaisilta valmistajilta, on Ikealla edelleen tärkeä rooli osana kotiamme. Ikea tarjoaa suuren määrän hyvälaatuisia ja edullisia ratkaisuja keittiöön ja säilytykseen. Puuharuukat, keittiöveitset, säilytyslaatikot ja valolamput ovat vakiohankintoja jokaiselta Ikean vierailulta. Suosittelen tutustumaan Ikean tarjoamiin pientavaroihin! Osa Ikean huonekaluista ovat hinta- laatusuhteeltaan huippuluokkaa. Jos sinulle ei ole niin tärkeää materiaalien maksimaalinen kestävyys ja arvostat aitoa skandinaavista tyyliä, tarjoaa Ikea sinulle loistavan tilaisuuden uudistaa sisustusta hieman edullisemmin.



Parhaimpiin henkilökohtaisiin Ikea hankintoihini kuuluu Bestå TV-taso. Ikea myy Bestå runkoa, johon asiakas saa valita ovet, jalat, kaappien lukumäärän ja värin. Ikea mahdollistaa myös värien yhdistelemeisen, esimerkisksi puinen runko ja valkeat ovet. Itse olen valinnut valkean rungon, korkekiilto ovilla sekä lasisella päällyslevyllä. Tämä yhdistelmä peilaa luonnonvaloa ja laajentaa muuten pientä olohuonetta. Ikea Bestå TV-tason hyviin puoliin kuuluu sen muokatavvuus ja ajaton muotoilu. Halutessasi voit vain ostaa Ikeasta uuden ovet tai jalat ja vaihtaa ne jo olemassa olevaan Bestå TV- tasoosi. Ajatuksenani on muokata oman TV-tasoni ulkonäköä juurikin näillä keinoin.

Parhaimpiin henkilökohtaisiin Ikea hankintoihini kuuluu Bestå TV-taso.



Uusimmat Ikea hankintani ovat lähtöisin Ruotsin omasta myymälästä. Ostin uuden maljakon ja useita uusia tyynynpäällisiä. Vaikka pääosin suosin Marimekkoa ja Pentikiä tyynynpäällis hankinnoissani, tarjoaa Ikea minulle tuulahduksen jotain uutta ja jännitävää. On mukava huomata, että vain yhden Marimekon tyynynpäällisen hinnalla voin Ikeasta saada jo useamman uuden tuotteen. Ostamani maljakko on muotoilultaan ajaton ja kaikin puolin laadukkaan tuntuinen tuote. Tämän maljakon tyylisiä vastaavia tuotteita onkin hankala löytää, sillä tuote ei ole vielä rantautunut suomen valikoimaan.

Uusimpana lempihankintana minulla on Gurli koristetyynynpäälliset. Väriksi valitsin pitkään unelmoimani tumman turkoosin. Aikoinaan mietin tämän väristä tehosteseinää myös makuuhuoneen puolelle, mutta päädyinkin tuomaan tätä väriä vain miedosti esille tekstiileissä. Tumma turkoosi taitaa ollakkin yksi tämän kevään hittiväreistä ja ainakin itse olen todella tyytväinen tunnelmaan, jota väri tuo. Kerroin edellisessä postauksessa tehosteseinän valinnasta ja tunnelmasta, löydät postauksen tästä.


Onko teillä jotain vakio Ikea hankintoja tai lempielementtejä?

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig