Sisustussuunnittelijaksi | SELKEÄSTI KAUNISTA

Sisustussuunnittelijaksi



Keskiviikkona oli ensimmäinen päivä, kohti unelmaa. Tätä hetkeä onkin odotettu jo tovi. Keväällä en päässyt opiskelemaan Aaltoo sisusrtusarkkitehdiksi, joten seuraavalle vuodelle keksin tavan, jolla pääsen lähemmäksi tavoitettani.

Sisustussuunnittelija opinnot kestää vuoden verran ja uskon, että koulutus avaa monta ovea tulevaisuudessa. Luon opiskelusta postaussarjan, joissa tulen kertomaan tarkemmin opiskelusta ja tulevaisuudessa katsotaan, minne tämä koulutus minut johdattaa.

Aloitin koulutuksen Sisustus Akatemiassa ja opetus tapahtuu monimuoto toteutuksena. Joensuussa ei ole ollenkaan mahdollisuutta opiskella alaa. Opetus tapahtuu Kuopiossa, jonne ajelen aina illaksi. Tässä tilanteessa minulla on monta avointa ovea, joita kohti voin lähteä opiskelut suoritettua.



Kerron muutaman kysymyksen avulla opiskelun lähtökohdista.

Miten valitsin opiskelun?

Viime keväänä Aalto yliopisto ei ollut kaukana. Olin ajatellut jo etukäteen, että haluan viedä eteenpäin itseäni mahdollisen välivuoden aikana. Viime alkuvuodesta tein suunnitelman, jonka mukana selvitin paljon käytännönasioita. Sisustus Akatemia tuntui parhaimmalta ja kiinnostavimmalta vaihtoehdolta, mikäli korkeakoulupaikka ei vielä irtoaisi.

Tein jo lukion ohella paljon töitä ja osittain töitä oli niin paljon, että koulu jäi todella vähän aikaa. Välivuotena halusin ottaa rennommin ja tehdä töitä oman tulevaisuuden eteen. Paljon mietittiinkin, että mitä haluan ja mitä haluan tehdä.

Mitä odotan sisustusopinnoilta?

Opiskelua tulee olemaan paljon ja odotan innolla varsinkin keittiö-, väri- ja valaistussuunnittelua. Opinnot myös mahdollistavat töiden tekemistä mielenkiinnonkohteen parissa ja viemään omaa tietoutta eteenpäin. Opintojen aikana tulen varmasti löytämään myös meidän kotoamme epäkohtia, joita hipistellä.

Nyt kun opintoja on takana muutama päivä, on jo uutta tietotta suunnittelijan työstä tullut. Innolla jään odottamaan ensi kevättä, jolloin jo konkreettisesti osaa hahmottaa opittuja asioita.

Miten koulutukseen pääsi?

Opinnot ovat ns. yksityisen oppilaitoksen opintoja, joten opiskelu on maksullista. Koulutukseen hyväksyttiin hakemuksen perusteella ilmottautumisjärjestyksessä.





Jännitin opintojen alkamista aivan turhaan. Minua pintapuolin jännitti se, että olin todennäköisimmin nuorimmasta päästä opiskeluryhmää. Kuitenkin tärkeintä on tehdä sitä mitä tykkää ja haluaa, eikä asia onneksi vaivannut minua sen koommin.

Opintojen aloitus oli kaksipäiväinen, joten olimme oman porukan kesken ns. minilomalla Kuopiossa, Rauhalahdessa. Tulen myös laittamaan opintojen kuulumisia instagramini puolelle. Käykäähän laittamassa sivu seurantaan.

Lue myös:

Olohuoneen syysilme

Veera.H



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig