Ideoita terassin rakentamiseen | SELKEÄSTI KAUNISTA

Ideoita terassin rakentamiseen


Lämpimien kelien innoittamana olen alkanut pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja parveke sisustukseen. Aloin punnitsemaan erilaisia parvekkeen lattia vaihtoehtoja, sillä rakennusaikana toteutettu kylmä betonilattia ei kuulosta ollenkaan houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Kevät tupasahtaa aina yhtä nopeasti ja yllättää vuodesta toiseen. Olen alkanut jo osittain mielessäni ja osittain konkreettisesti rakentamaan kesän parveke sisustusta. Yksi erittäin tärkeä osa parvekeen tyyliä, on sen lattia, johon pyrin panostamaan nyt kunnolla. Lattiapinta antaa parvekkeelle sen tyylisuunnan, esimerkiski onko parvekkeen sisustus lämmin- vai kylmäsävyinen. Tämä seikka on yksi tärkeimmistä omista lähtökohdistani, kun alan suunnittelemaan minkä tahansa tilan kokonaisuutta.


Kuinka alan visuaalisoimaan kokonaisuutta?

Asuntomme alkuperäinen parvekeen lattia on betonipintainen. Vaikka paljas betoni sopii moniin sisustuksiin upeasti, haluan jatkaa kotimme tyyliä myös parvekkeen puolelle. Suunnittelussa kannattaa luoda yhtenäinen kokonaisuus, eikä montaa irrallista tilaa. Talomme on aivan uusia ja se valmistui viime syksynä. Emme kuitenkaan kehdanneet enää syyskylmällä rueta suureen projektiin  uutta terassia varten, vaan turvauduimme hätävara vaihtoehtoon. Muotoon leikkasimme normaalia harmaata käytävämattoa, joka suojaisi parvekkeen kylmää betonipintaa talven pakkasilta.

Suunnittelussa kannattaa luoda yhtenäinen kokonaisuus, eikä montaa irrallista tilaa.

Saan inspiraatiota pienistäkin asioista. Inspiraatio parvekkeen terassia varten on lähtöisin kotimme parketista. Pidän tärkeänä jatkaa asuntomme linjaa myös parvekkeella. Vertailimme monia erilaisia terassilautoja ja niiden materiaaleja. Pohdin pitkään keinotekoisen komposiitti materiaalin ja perinteisen kestopuun välillä. Onneksi ratkaisu koitui helpoksi, kun kumppanini vanhemmat ilmoittivat heillä olevan ylimääräistä terassilautaa. Terassilauta paljastui kauniin punertavaksi lehtikuuseksi, joka on korkeasti arvostettu ja hyvälaatuinen materiaali. Lehtikuusi on materiaalina 100 % luonnontuote, joka harmaantuu suojaamattomana muutamassa vuodessa. Luonnon suurena ystävänä ja kestävän kehityksen kannattajana tälläinen second hand vaihtoehto oli oikea löytö.



Ideoista toteutukseen


Lehtikuusi lautojen käsittely alkoi huolellisella pesemisellä. Pesuaineena käytimme tavallista mäntysuopaa ja pehmeää juuriharjaa. Huuhtelimme ajansaatoossa tulleet pölyt ja muut roskat, jonka jälkeen jätimme laudat kuivumaan muutamaksi päiväksi. Lautoja pestessä juuriharjalla on tärkeää muistaa pestä puun syiden mukaisesti. Projekti jatkui seuraavaksi lautojen pintakäsittelyllä, johon käytimme Teknoksen erikoislakkaa. Halusin lautojen olevan mahdollisimman lähellä asuntomme parkettia, joten lakan tuli olla vain kevyesti valkoiseen taittava, mutta siitähuolimatta suojaava. Vaikkakin laudat tulevat katetulle parvekkeelle, on ne silti tärkeää suojata auringon aiheuttamaa haalistumista vastaan.



Minulla on monia ideoita terassin rakentamiseen. Terassille olen ajatellut skandinaavista ja selkeää henkeä. Hankintalistallani on kaksi rottinki nojatuolia ja uudet mustat ruukut. Jäänkin malttamattomana odottamaan kokonaisuuden toteutusta!

Psst! Blogini löytyy nyt myös Facebookista, jossa pystyt seuraamaan kuulumisia ja päivityksiä aktiivisesti.



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig