Vinkki edullisen kukkakimpun kokoamiseen | SELKEÄSTI KAUNISTA

Vinkki edullisen kukkakimpun kokoamiseen


Olen hurahtanut tänä keväänä aivan täysin erilaisten kukkakimppujen ostamiseen. Pidin vielä vuosi takaperin kukkakimppuja kalliina ja tyydyin kauppareissun yhteydessä ostamaan vain tulppaaneita tai neilikoita piristämään kotia. Myöhemmin olen oivaltanut salaisuuden edullisien kukkakimppujen kokoamiseen.

Hurmaava kukkakimppu olohuoneen sohvapöydällä on muotoutunut yhdeksi kotini kulmakiveksi. Käytän kukkia täydentämään sisustusta ja tuon sen avulla mieleisiä värejä, jotka viehättävät sillä hetkellä. Huomasinkin, että tämän kevään kimppujeni värit ovat olleet vahavasti pastellisia, josta on ilmeisemmin muodostunut itselleni lempiväri suuntaus. Minulle on rentouttavaa saapua kotiin, jossa pienetkin asiat saa piristymään ja missä huoneilma on hyvän tuoksuinen.



Edullisen kukkakimpun salaisuus

Vinkki edullisen kukkakimpun kokoamiseen on yksittäisten leikkokukkien ostaminen. Oma vakio kukkakauppani on pullollaan mitä kauniimpia valmiskimppuja, mutta usein hinta näissä kohoaakin 30-40€ välille. Marketeista saatavat valmis kukkakimput ovat edullisempia hinnaltaan, mutten ole saaneet niitä kestämään viikkoa pidempään.

Suosin henkilökohtaisesti virallisten kukkakauppojen tarjontaa. Olen ostanut 2-3 runsaampaa leikkokukan oksaa, johon olen erikseen pyytänyt lisättävän nahkalehteä. Kukkakaupat yleensä säilyttävät nahkalehteä tiskin takana, koska sitä käyetään yleensä valmiskimppujen rakentamiseen. Leikkovihreitä on monia erilaisia, mutta yleisemmin päädyn tähän helppoon vaihtoehtoon.


Kukkakimppujen ostamisessa, nautin eniten kimpun suunnitelusta ja sommittelusta. Kukkakaupassani on suuri kylmiötila, josta asiakas voi itse käydä valitsemassa mieleisimmät kukkansa. Monet suuret kukkakaupat kantavat monipuilista leikkokukka valikoimaa. Pidän itse leikkokukkien valitsemisesta ja kimpun ympärille tulevien leikkovihreiden sommittelusta. 

Vinkki edullisen kukkakimpun kokoamiseen on ostaa yksi tai useampi laadukas leikkokukka ja yhdistää siihen vihreää leikkovihreää ympärille. Tällä tavoin pystyt kasaamaan edullisen (noin 8-15€) ja omannäköisesi kukkakimpun maksamatta suuria rahasummia valmiiksi kasatuista kimpuista. Ostan itse aina noin joka toinen viikko uuden kimpun kotiini. Tuoreen ja raikkaan kukkakimpun saaminen piristää mieltäni jokainen kerta!

PS. Blogini löytyy myös facebookista, josta löydät nopeasti uusimmat kuulumiset!





SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig