Pienen budjetin muutokset | SELKEÄSTI KAUNISTA

Pienen budjetin muutokset



Aina ei tarvitse ostaa uutta! Tämä lause muistutti jälleen kerran tällä viikolla. Vaikka kodin sisustus alkaa olemaan kohta valmis tältä erää, on siellä monta pientä yksityiskohtaa, jotka kaipaavat hienosäätöä. Olen ihastunut uusiin sohva trendeihin ja puujalkoihin. Pintrest ja Facebook ryhmät ovat pullollaan mitä ihanempia koteja ja sohvia. Unelmani olisi ostaa Hakolan cozy tai lazy sohva, mutta onneksi tämä ajatus sai jarrua. kiitos kukkarolle! 

Nykyisen sohvan ongelmaksi on noussut sen kromiset jalat ja "ei siro" olemus. Tuntuu, että olenkin tukehtunut koko ajatukseen sohvan vaihtamisesta. Onneksi kodin toinenkin osapuoli kehotti miettimään, kuinka voisi omasta sohvasta tehdä mieluisemman, sillä sohvamme on alle vuoden vanha. Ostinkin tämän viikon Ikean reissulta aivan uudet puiset jalat, jotka osoittautuvat sopimattomiksi ja lattean näköiseksi. Olin innoissani koko ajatuksesta, joten pettymys maistui erittäin karvaalle ja päässäni kävi ajatus uuden sohvan tilaamisesta.


Pelastus löytyi lähempää kuin olinkaan osannut kuvitella. Paikallisesta Prismasta löytyi tavallisen kauppareissun yhteydessä vahingossa DC-fixiä. Olen ollut jotenkin skeptinen DC-fixiin ja lähtökohtani työlle oli aikalailla epäilevät. Rulla maksoi vain hieman alle 7€ ja kuoseja oli aivan moneen eri tarpeeseen! 

Jalkojen uudelleen päällystäminen oli yllättävän nopeaa. Ensimmäiseksi muutaman googlailun jälkeen löysin ohjeet DC-fixin asentamiselle, jotka kirjoitan myöhemmin postauksen alle!

Lopputulos yllätti minut täysin. Olin varautunut maksamaan jo uudesta sohvasta, mutta päädyin vahingossa alle 7€ ratkaisuun. Sohva ja koko olohuone sai uudenlaisen ilmeen ja lopputulosta ei huomaa ollenkaan fixiksi.

Olohuoneen yleisilme muuttui yllättävän paljon. Ikean reissulta tarttui myös mukaan heidän uuden malliston maljakko! Kun näin maljakon tiesin heti sen löytävän paikkansa olohuoneestani. Ikean tuntien tämäkään maljakko ei ollut kallis. Maljakon kruunasi siihen laitettavat eukalyptyksen oksat. Nyt odottelen tilaamaani VM-carpetin olohuoneen mattoa ja suunnitteilla olisi hankkia Annon Rae matto ruokapöydän alle.

Ihailemani Linie Designin Asko matto joutui reklamaation kohteeksi, koska sen kudokset alkoivat purkautua jo kuukauden käytön jälkeen. Olenkin miettinyt pääni puhki minkä laista uutta mattoa Artekin ruokapöytä tarvitsee alleen. Vaikka Rae matto onkin yksi ehdottomista sisustajien suosikki matoista, löytää se kaikista seikoista huolimatta myös toivottavasti meille.




DC-fix asennusohje

1. Aloitimme irottamalla ja puhdistamalla metalliset jalat. Puhdistukseen voi käyttää mitä tahansa voimaksta pesuainetta, joka ei jätä pesuaine jäämie puhdistetulle pinnalle

2. Mittasimme ja leikkasimme sopivan kokoisen palan DC-fixiä rullasta. Tässä vaiheessa kannattaa rullasta ottaa vähän ekstraa mahdollisten komplikaatioiden varalta.


3. Iroitimme reilun palan suojakalvoa ja asensimme teipin pään mahdollisiman suoraan jalkaan nähden. Tässä vaiheessa käytimme hanskoja, ettei ihon rasva pääsisi vaikuttamaan teippiin.


4. Varovasti keskeltä sivuille painellen asensimme DC-fixin jalan ympärille. Mikäli teipin alle jää ilmakuplia voi ne puhkaista vaikka nuppineulalla ja tasoittaa tasaiseksi.


Pienillä budjetilla voi saada kaipaamaa muutosta. Sohva sai vielä muutaman vuoden armonaikaa ja kuhan kaikki matot pääsevät paikoilleen, on kokonaisuus kodikas ja lämmin. Ihanaa viikonloppua toivottelee,


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig