Sisustustrendit 2019 | SELKEÄSTI KAUNISTA

Sisustustrendit 2019Tuleeko vuoden 2019 aikana muutoksia jo nyt valitseviin sisustustrendeihin? Uudet sisustustrendit ovat aina kiehtoneet ja inspiroineet minua. Listasinkin vuoden 2019 sisustustrendejä, jotka noustavat suosiotaan!


1. Vanhan ja uuden yhdistäminen

Vanhojen ja uusien huonekalujen yhdistäminen tuli jo vuonna 2018 ilmi. Uusien ja vanhojen huonekalujen yhdistäminen luo kuitenkin persoonallisen ja kodikkaan tyylin, ja ei ihmekkään, että tämä säilyttääkin arvostuksen myös tulevana vuonna. Mutta mikä vanhoissa huonekaluissa kiehtoo? Jokaisella huonekalulla on oma tarina ja niissä näkyy ajan tuomaa patinaa. Kotiin voi helposti tuoda kontrastia ja lämpöä, eikä kaiken tarvitse olla aina uutta ja kiiltävää. Yksi tulevista huonekalu trendistä onkin uudet huonekalut, jossa jäljitellään vanhan ajan tyyliä sekä ryhtiä.

Minulla on ollut hankinta listassa jo tovin vanhan kaapin metsästys olohuoneeseen. Vanhoista huonekaluista on noussut selvä hitti, eikä harmikseni sopivaa kaappia ole sattunut vielä kohdalle. Vanhemmassa postauksessani kerron makuuhuoneen kodikkuudesta, postauksen löydät tästä.

Kaunis ja kotoisa olohuone
Kuva: etuovi.com

2. Voimakkaat värit ja korostetapetti

Voimakkaat tehosteseinät tai voimakas tapetti, tervetuloa! Valkoisen aikakausi alkaa olla hiipumassa ja rinnalle uutena nousiana tulee väriä ja ilmettä. Väreissä pastelliset sävyt tekevät jälleen tuloaan, jotka tulee näkymään erityisesti tekstiileissä ja koriste-esineissä.

Itselle värikkyys tuntuu vielä hieman vieraalta. Olen pyrkinyt tuomaan väriä omaan kotiini erilaisilla tekstiileillä. Ehkäpä itsekkin innostun tuomaan vuoden aikana seinään hieman väriä, tämä jääköön nähtäväksi! Suuret korostetapetit ovat kiehtovia ja oikeita katseenvangitsioita. Monet lehdet sisältävät oivia inspiraatiokuvia, jossa huone täydentyy tapetin ansiosta. Myös makuuhuoneista tutut voimakkaan sinisen sävyt tulevat näkymään kuluvana vuonna.

Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva: etuovi.com
Kuvahaun tulos haulle pastellisävyt sisustus
Kuva: iltalehti.fi

3. Viherkasvit

Vehreyttä on myös tulossa vuonna 2019! Rakastan erilaisia huonekasveja ja niiden esillepanot ovat vain parantuneet vuosien mittaan.  Viherkasvien sijoitteluun tulee enemmän kerroksellisuutta ja ne tulevat yleistymään hurjaa vauhtia entisestään.

Tulen tekemään lähiaikoina postauksen omista viherkasveistani, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva: plantagen.fi

4. Yksilöllisyys

Teollisten tuotteiden rinnalle on noussut arvostusta omiin ratkaisuihin ja toteutuksiin. Sisustuksessa tullaan näkemään monia omia toteutuksia ja visioita. DIY -ilmiö aktiovoi ihmisiä haastamaan itseään ja tuomaan selkeästi kauniita ratkaisuja kotiin. Kuluvana vuonna törmättiinkin moniin erilaisiin kranssin sidonta ideoihin ja eukalyptus nousi sisustajien suosioon. Tänä vuonna tulemme näkemään myös omia säilytys ja huonekalu toteutuksia.

Kuva: kotiliesi.fi

5. Ekologisuus

Ekologisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös materiaalien valinnassa. Luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja villaa, tullaan käyttämään enemmän laajoina kokonaisuuksina. Kestävät ja laadukkaat materiaalit säästävät luontoa ja tuotteen alkuperä tullaan ottamaan huomioon.

Itselle ekologisuus on tärkeää elintarvikkeissa ja erilaisissa sisustuselementeissä. Arvostan käsityötä ja lähellä tuotettuja tuotteita. Sisustuksen ei aina tarvitse olla suoralinjaista ja selkeää. Sisustukseen voi tuoda mm. erilaisia käsitöitä ja muita silmään pistäviä elementtejä. 
Kuvahaun tulos haulle ekologinen sisustus
Kuva: ikea.com

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig