Uudesta asunnosta kodikas muutamalla yksinkertaisella keinolla | SELKEÄSTI KAUNISTA

Uudesta asunnosta kodikas muutamalla yksinkertaisella keinolla




Uuteen asuntoon muuttaessa herää usein kysymys kodikkuudesta ja asunnon tunnelmasta. Seinät, lattiat ja aivan koko asunto hohkaa käyttämättömyyttä ja odottaa ajan tuomaa patinaa. Monet varmasti ajattelee, että uuteen asuntoon muuttaessa koko sisustus menee uusiksi ja uusien pintojen ylle kasaantuu uudet ”brand new” huonekalut. Vanhoilla huonekaluilla voi kuitenkin tuoda kotiin aivan uudenlaista trendiä ja se on yksi keino, kuinka saada kodista uniikin! 

Vanhojen huonekalujen kierrätys on myös ekoteko, mikä säilyttää vanhoilla huonekaluilla arvostuksen. Ei siis ihmekkään, että vanhat senkit ja lipastot on otettu trendiin mukaan. Kysymys kuitenkin herää kuinka saada uudenveroisesta asunnosta kodikas, vaikka pinnat ovat uudet?
 

Pääsin somistelemaan uuden kerrostalon pienen kaksion makuuhuonetta. Kaksiossa neliöitä on vain 43, mutta hyvillä valinnoilla tilan ja tunnelman saa oikeanlaiseksi. Makuuhuone on kooltaan 7 neliötä, eikä suurta parisänkyä voi ajatellakkaan. Pienen tilan suunnittelussa on tärkeä ottaa huomioon ympärillä oleva tila, huonekorkeus ja ikkunat. Huolellinen suunnittelu on puolet lopputuloksesta eikä järjestystä joudu vaihtamaan usein!

3 vinkkiä, kuinka saada asunnosta kodikas

  1. Lämpimillä sävyillä on helppo tapa aloittaa kodikkuuden rakentaminen. Värien pohjalta on helppo suunnitella kyseisen tilan värimaailma ja kokonaisuus.
  2. Tuo tilaan ns. punainen lanka. Yhtenäinen tila on kodikas ja kaunis. Punainen lanka voi esim. olla tekstiileissä, materiaaleissa tai esineissä!
  3. Panosta kokonaisuuteen, mutta älä unohda yksityiskohtia. Yksityiskohtien avulla tilasta tulee mielenkiintoinen ja arvoituksellinen. 



Asunnon valkoiset seinät ja harmaa vinyylikorkkilattia huokuu uutuutta ja modernia. Kaksion makuuhuoneeseen on tuotu vanha lipasto ja värimaailmaa on pyritty luomaan tekstiileiden samankaltaisilla sävyillä tuomaan yhdennäköisyyttä ja kodikkuutta. Vanha lipasto toimii makuuhuoneessa upeana katseenvangitsiana, jonka ympärille huoneen sisustus on rakenettu. Punaisen langan löytäminen värien avulla voi olla haasteellista. Värit pitävät kuitenkin kokonaisuuden hillittynä ja tyylikkäänä. Uuden ja vanhan yhdistäminen on hyvä keino saada kodikkuutta sisustukseen!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig