Artekin pöydän uusi elämä | SELKEÄSTI KAUNISTA

Artekin pöydän uusi elämä



Kotiimme saapui vihdoin unelmoimani Artekin (2002) pöytä. Pöytä oli löytö Tori.fi:stä ja sain sen erittäin edulliseen hintaan. Pöytä oli ajansaatossa tummunut jo kellertäväksi ja kannessa oli lakassa olevia koirankynnen naarmuja. Itseä mietitytti pystynkö entisöimään pöydän vanhaa kunnioittaen, mutta haaste otettiin innolla vastaan. Kun muutimme uuteen asuntoomme, olinkin suunnitellut jo alun perin vaaleanpuunvärisen ruokapöydän. Tämäkin salainen haave toteutui aivan vahingossa.

Pöytä on käsitelty Teknoksen erikoislakalla, joka sävytettiin valitsemaani sävyyn. Vanhan lakan hieominen oli todella hidasta, mutta lopputulos on täydellinen!

 Artek pöydän kunnostaminen


Pöydän käsittelyä harkitsin puuvahan ja lakan väliltä. Päädyin lakkaan, sillä sain siihen täysin haluamani sävyn.

Teknoksen erikoislakka oli äärimmäisen helppo levittää. Lakka on vesioheinteinen, mutta käytin koko projektin ajan lakkaa laimentomattomana. Etenkin pöytälevy imaisi ensimmäisen lakkakerroksen täysin. Entisöinti vaati kokonaan kolme erillistä lakkauskertaa, jonka välissä suoritin aina kevyen välihionnan.

Pöydän hionta tapahtui helposti hiomakoneella. Pöytä hieottiin aluksi 120 karkeusasteella ja viimeistely tapahtui karkeudella 240. Kuvassa pöytä hiottu kertaalleen.

Ilman hiomakonetta koko työ olisi ollut toivoton, eikä sitä missään tapauksessa voi tehdä kotona kauhean pölyn vuoksi! Hallin valo ei ollut kaikkein paras valokuvausvalo. Vaikka itselläni kone oli suurena apuna, se vaati silti paljon työstämistä, eikä se ole yhden päivän homma!

Pöydän jalat 2. lakkauksen jälkeen.
Näkymä olohuoneeseen on nyt paljon raikkaampi ja kotoisampi. Entisöinnillä kunnioitimme myös kestävää kehitystä ja toimme pöydälle vielä monta vuotta lisää elämään!



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig