Näin loihdit talvisen kattauksen arkeen ja juhlaan | SELKEÄSTI KAUNISTA

Näin loihdit talvisen kattauksen arkeen ja juhlaan




Kirpakka sunnuntai aamu ja ihanan rentouttava lumisade näkyy ikkunoista. Lähes täydellinen päivä loihtia hienostuneempi lounas ja kattaa pöytä teeman mukaisesti! Astiat ovat minulle suuri keräilyn intohimo ja onhan se mukavempi käydä syömään laadukkailla ja itseä miellyttäviltä astioilta.

Minulla on käytössä Pentikin Saga -sarja ja olen alusta alkaen rakastanut niiden karuutta ja kauneutta. Sarja tuo minulle mieleen suomalaisen luonnon ja sen magian. Pidän myös sarjasta kesäisin, vaikka monet pitävät sitä talven aiheena!



Kattauksessa on tärkeää muistaa sen tarkoitus – onko kyseessä arki vai juhla kattaus. Monet tykkää pitää pöytäliinaa päivittäin ja toisille se saattaa olla vain osa juhlan juhlallisuutta. Pöytäliinaan saa arkisuutta ja vipinää sen pinnalla. Liinaa ei ole aina pakko silittää ja se rentouttaa kattausta ja tilan tunnelmaa.

Aterimien asettelu on mielestäni ihanaa ”hipistelyä”! Niilläkin voi luoda ilmettä arki ja juhla kattaukseen. Aterimien asettelu on arjen pieniä luksus hetkiä - kukapa ei haluaisi istua siistiin ruokapöytään kiireisen päivän jälkeen. Itse harrastan liian usein lautasien, aterimien ja lasien ottamista kaapeista samalla kuin otan ruokaa. Kattaminen voisi olla uusi tavoitteeni, sillä tunnehan on osa makua.


Tein itse arkisen juhlakattausken. Väitänkin, ettei kenelläkään ole aikaa katata hienostuneesti joka päivä tai edes joka kuukausi! Aloitin asettelemalla kaikki lautaset suoraan pinoon. Jos käytössä on monia astia sarjoja, saa yleensä keskimmäisen lautasen vaihtelulla ilmettä ja väriä. Leikittely astioilla ja laseilla on helppo keino loihtia rento tunnelma ruokapöytään. Myös kattaus muualle kuin ruokapöytään esimerkiksi parvekkeelle, ulos tai sohvapöydälle luo myös erilaista tunnelmaa!




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig