Muutama mutta viherkasveista | SELKEÄSTI KAUNISTA

Muutama mutta viherkasveista


En ole varsinainen viherpeukalo, mutta hulluuteni ja kiinnostukseni viherkasveihin on valtava! Viherkasvit tuovat hyvää mieltä ja väriä sisustukseen.

Valtaosa viherkasveihin hurahtaneista tarkkailee seuraavat viikot ja kuukaudet uutta vihreää tulokasta. Kiinnostus viherkasvi harrastukseen alkoi noin puolitoista vuotta sitten, ja ainut säilynyt "kasvini" on kuivattu eukalyptuksen oksa. Viikonloppuna pitkän tiedonetsinnän ja pohdinnan jälkeen uskaltauduin katkaisemaan omasta peikonlehdestä muutaman oksan ja yritän jurruttamaan niistä uudet kasvin alut.

Peikonlehti on suosituin viherkasvi, joka pomppailee melkein joka toisessa sisustuskuvassa. Oma peikonlehti ei varmaankaan pitänyt uudesta kodista tai sen uudesta paikasta ja se alkoi tummumaan ja mätänemään aivan silmien alla. Toivottavasti saisin vielä viimeisellä konstilla antamaan uuden elämän omalle trendikasville!

Meidän asunto on talvisin pimeä, sillä ikkunat osoittavat länteen ja pohjoiseen. Edelliset viherkasvit olivat tottuneet etelä ikkunan tarjoamaan aurinkoon. Ne eivät kestäneet ollenkaan siirtoa pimeämpään asuntoon.

Tässä postauksessa näet makuuhuoneeni viherkasvit kukoistuksessa!




Kasvien hoito vaatii perehtymistä ja asentoitumista.

Kasvien hoito-ohjeet kuullostaa aina yhtä helpoilta. Ostin paikallisesta kukkatalosta upean Kilpipiilean; ohjeina sijoittaa hajavaloon sekä kastelu kerran viikossa tai kunnes multa on tarpeeksi kuivahtanut. Kilpipiilean laitoin ikkunalaudalle kasvamaan ja kevään tullen istutan kaikkihuonekasvit multaan.

Jokainen kerta yhtä itsevarmana sijoitan kasvin joko valoon, puolivaloon tai varjoon ohjeen mukaisesti, ja lähes jokainen kerta kasvi on jossain vaiheessa aivan kuolemaisillaan. Viherkasvien pitäminen elossa on oikeasti haastavaa, ellei ole juurtajaksaen tutustunut kyseiseen kasviin jo hieman etukäteen. Yleisin syy viherkasvien menettämiseen kasin hoito-ohjeiden laiminlyöminen. Ehkä rupeankin katsomaan lajikohtaisesti sijoittelun ja kasteluohjeen, jotta pystyn sitten syyttämään itseäni miksi kasvi nuukahtaa. 




Viherkasvit tarvitsevat myös kukkien ohella ravinnetta.

Uutena ravinteena hankin viherkasveille merilevä uutetta. En olekkaan kuullut aikasemmin kyseisestä tuotteesta vaan olen käyttänyt samanlaisia ravinteita kuin kesäkukille. Viherlevä uutetta laimennetaan kasteluveteen ja se antaa pienen määrän ravinnetta, jota kasvi tarvitsee! Suosin itse ruokaostoksilla luomu tuotteita ja minulle merilevä uutteen hankkiminen oli vielä eettinen valinta. Nähtäväksi jää jaksaako uute pitää kasvini elinvoimaisina.



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig