Pintamateriaalien valintaopas | SELKEÄSTI KAUNISTA

Pintamateriaalien valintaopas



Pintamateriaalien tarkoilla valinnoilla on mahdollista saavuttaa juuri omannäköinen tila, joka myös kestää aikaa.

Pääsin mukaan suunnittelemaan täysin aikaansa jälessä olevaa 56 neliöistä kaksiota, joka remontoidaan lattiasta kattoon. Asunto on kerrassaan ihana ja sen potentiaalin näki heti astuessaan vanhasta ovesta sisään. Asunto sijaitsee vanhassa 50-luvun kerrostalossa ensimmäisessä kerroksessa ja ikkunasta avautuu yksityinen puistomaisema ja luonto. Tähän asuntoon muuttaa siskoni ja hänen poikaystävänsä, kunhan remontti aikanaan valmistuu.




Valintaopas oikeiden pintamateriaalien valintaan:


Usein suositaan vaaleaa neutraalia pohjaa, johon on helppo tuoda oma tyyli erottuviin. Remontoitavan- /uudiskohteen värimaailman rakentaminen alkaa oikean lattian löytämisestä. Ensimmäinen ihanuus ei välttämättä ole se juuri oikea. Käytimme kaksiossa monia erilaisia lattioita katsottavana ja yllätyskorttina otettu saarniparketti oli ehdottomasti paras asuntoon, joka näytti kaupassa liian hailakalta.

Meillä suurin pohdinta kohdistui keittiöön. Pieneen keittiönurkkaukseen pitäisi saada mahdollisimman paljon toimintoja päällekkäin, eikä millekkään turhalle ole tilaa. Siskoni asuntoon tulisi olla mahdollisimman neutraali, mutta omannäköinen, sillä asunto jää myöhemmin sijoitusasunnoksi.

Lähtökohtana kalusteissa on valkoiset kaapinovet. Varsinkin vanhaa remontoitaessa on hyvä huomioida, että yleensä lämpimät sävyt sopivat paremmin vanhaan miljööseen. Toki sävyihin vaikuttaa myös sisustustyyli. Moderniin käy kylmät seinien sävyt ja klassiseen lämpimät.

Keittiössä kävi kymmeniä erilaisia tasoja sovituksessa. Oikean tason löytäminen oli haastavaa. Tulevan lattian väri riiteli miltei jokaisen valkoisen kohdalla. Persoonallisuutta voi luoda asukkaan mukaan vetimillä, joita on myös helppo vaihtaa mieleiseksi. Keittiöön taitaakin tulla ihanat Hahlen pyöreät vetimet, mihin sisko kiintyi kovasti.




Tikkurilan Paperi -sävy on aivan ihana ja se taitaakin olla sisustajien "täydellinen valkoinen". Valkoisia on monia eri lähtöön ja oman kodin maalarinvalkoinen on hieman tunkkainen. Tätä sävyä en tule ikinä laittamaan tuleviin asuntoihin. Jos itsellä olisi aikaa ja kiinnostusta, raikastuisi omankin kodin ilme uudella maalikerroksella.




Kunhan remonttiin tehdään lopulliset valinnat kiinteistä eteiskaapistoista ja kylpyhuoneen kohtalosta, niin remontti pääsee kunnolla vauhtiin! Postauksia lopputuloksesta tulee tulevaisuudessa, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Ota nämä asiat huomioon värimaailmassa:

1. Valitse kolme pääväriä ja pyöritä niitä koko asunnossa mukana. Väri voi tuoda sisustukseen omilla rakkailla esineillä ja yksityiskohdilla.

2. Maalien värikarttojen hyödyntäminen suunittelussa voi avata uusia mieltymyksiä ja oikean AHAA elämyksen! Vie siis värikartta rohkeasti asuntoon ja fiilistele, mikä väri sytyttäisi huoneen uuteen eloon.

3.  Tuo persoonallisuutta omalaatuisilla ideoilla ja kokeile uutta. Huomio asunnon ikä, ja luo sen mukaan oikea tunnelma omaan kotiin!

4. Käytä suunnittelijaa apunasi!

Rakastan todella suunnittelua ja toteutuksen näkemistä. Jospa saisin itsekin hieman inspistä ja rohkeutta kokeilla uusia yhdistelmiä sisustukseen! 




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig