Mökin suunnittelusta toteutukseen | SELKEÄSTI KAUNISTA

Mökin suunnittelusta toteutukseen



Kesäpaikan sisustus alkaa olemaan aikalailla valmis. Oman työn arvostaminen on aina ollut yksi suurimmista haasteistani, mutta  Erilaisuus, uusien tyylien löytäminen ja uskallus toteuttaa tuo muunlaista luksusta kaupunkielämän rinnalle. Vielä mukavampaa on se, että on paikka myös muualla, jossa vihtyy varmasti myös ilman yhteyksiä omaan arkeen.

Mökin suunnittelusta toteutukseen on toinen osa "mökkiprojektin" etenemisestä. Mikäli et ole käynyt lukemassa ensimmäistä postausta, pääset siihen helposti tästä linkistä. Kun tuijotin tyhjää aittaa, ei minulla ollut vielä visiota siitä, minkälainen siitä tulisi. Päätimme kuitenkin mennä täysin sen pohjalta, mikä meistä tuntuu hyvältä. Tämän innoittamana lopetin kaiken inspiraation etsimisen ja mennä vain fiilis pohjalta.

Tärkein kriteeri sisustuksen miettimiseen oli erilaisuus omaan kotiin. Kesämökki on tarkoitettu rentoutumiseen ja aikaa kuluu myös matkaan, on kiva saapua erilaiseen miljööseen. Tykkään hahmottaa erilaisia tiloja ja rakentaa niihin jotain tiettyä fiilistä.


Kuinka lähdin suunnittelemaan kokonaisuutta?

Tämä oli ihka ensimmäinen projekti, jota olen lähtenyt suunnittelemaan täysin tyhjältä pöydältä. Meillä ei löytynyt omasta takaa vanhoja huonekaluja, joita pystyisimme hyödyntämään. Kaikki sängystä kaappiin jouduttiin ostamaan uutena, vaikka kuinka rakastankin kierrättämistä. Toisaalta uusien kalusteiden hankkiminen antoi uskallusta kokeilla jotain aivan muuta, sillä halusin täysin erilaista henkeä, jota kotoamme löytyy.

Suunnittelu lähti liikkeelle värimaailman miettimisestä sekä muutamasta lempiväristä. Sitten pääsin omaan mielipuuhaan eli ostoslistan tekemiseen ja kalusteiden valintaan. Tarkka suunnitelma helpotti ostosreissua Kuopioon ja onneksi se ei sisältänytkään ollenkaan jahkailua tai arpomista. Tämä olikin asia, jota todella tarvitsen Ikean reissulla. Yksi asia, jota tykkään suunnitella, on tilan toiminnallisuus. Pienet neliöt rajaa paljon huonekaluvalinnoilta, joten huonekaluilla pitää olla mahdollisimman monta käyttötarjoitusta: Ikean Ivar kaapissa meiltä löytyy niin astioita kuin liinavaatteita.

Kaikki huonekalut, jotka huoneesta löytyy on Ikeasta. Ehkä sitten aikanaan, kun alamme remontoimaan minun suvun mökkimiljöötä, löytyy sinne joitakin vanhoja design aarteita kotoa.




Marimekko näkyy myös aitassamme. Olen ihastellut Marimekon Eläköön elämä shaalia jo keväästä lähtien ja tämä vain löysi oikean paikkansa tyhjältä seinältä. Ratkaisu tuo myös meille rentoa mökkihenkeä, joka olikin koko projektin tarkoitus. En halunnut kopiota kodistamme, vaikka se onkin syvästi omaan mieleen.   


Kaikki asiat vain loksahtivat paikoilleen. Vaikka kasausprojekti oli yhtä kaaosta ja tila kävi ahtaasti kaikki löysi omat oikeat paikkansa. Viime mökkireissulla poimin kauniita luonnonkukkia emalikannuun, jossa ne saivat majailla koko mökkireissun ajan. Ne myös toivat lisää väriä ja mökkitunnelmaa.




Omat fiilikset projektista tähän asti on antanut lisää unelmia ja luottoa omaan silmään ja tekemiseen. Täällä meillä on mukavaa viettää yhteisiä vapaapäivä kahvia keitellen.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig