Nämä asiat vaikuttavat makuuhuoneen tunnelmaan | SELKEÄSTI KAUNISTA

Nämä asiat vaikuttavat makuuhuoneen tunnelmaan



Nykyaikainen "pikarakennus" tyyli on mahdollistanut nopeiden kerros- ja rivitalojen pystyttämisen. Tässä tyylissä on kuitenkin omat haittapuolensa jo pelkästään asujan näkökulmasta: huoneet ja tilat ovat usein epämääräisisä ja heikosti suuniteltuja. Mahdollisia sisustuksia ja huonekalujen sijoittelua on erittäin vaikea toteuttaa, kun huone on suuniteltu niin, että esimerkiksi sängylle on vain yksi mahdollinen paikka.

Kuinka pystyn omilla valinnoillani ja sistusmenetelmilläni vaikuttamaan tilan viihtyvyyteen?  Ensimmäiseksi pyrin sijoittamaan sängyn paikkaan jossa on mahdollisiman paljon tilaa. Minulle on tärkeää, että kulku sängyn molemmin puolin on vaivatonta ja että mahdollisuus yöpöytiin on olemassa ilman auhtauden tuntua.



Pyrin pitämään makuuhuoneeni raikkaana ja tilavantuntuisena. Pitkät kattokiskoilta laskeutuvat verhot luovat illuusion korkeasta huoneesta, vaaleat pinnat tuovat lisää valoa ja saavat näin tilan tuntumaan isommalta. Sopivilla ja persoonallisilla tekstiileillä pyrin tuomaan makuuhuoneeseeni sitä ylimääräsitä tuiketta ja vangitsee katseen ja niin sanotusti harhauttaa ihmissilmää kiinnitämästä huomiota tilan suuruuteen. Tekstiileillä on suuri merkitys ja niillä pystyy luomaan juuri omaa persoonaa!

Makuuhuoneen tunnelma syntyy väreillä ja kontrastilla

Makuuhuoneessa käytän runsaasti vaaleita sävyjä tekstiileissä ja huonekaluissa. Kontrastia olen luonut tummilla yksityiskohdilla. Tämä on minusta äärimmäisen tärkeää tilan viihtyvyden ja tunnun puolesta. Vaaleat sävyt tuovat valoa ja näin ollen suurentavat tilantuntua, mutta on kuitenkin tärkeää lisätä tummia sävyjä luomaan syvyyttä hallitseville vaaleille pinnoille ja tekstiileille.

Luonnon valolla on myös tärkeä rooli tunnelmassa. Hämärään huoneeseen paras keino tuoda raikkautta on vaaleiden tekstiilien hyödyntäminen. Sama sääntö pätee myös toiseen suuntaan ja kirkasta huonetta voi syventää tummilla väreillä!



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Haku

Blog Design Created by pipdig